szerda, július 21, 2010

Vaníliás sült sárgabarack

2009-es archívumból

Az egyik kedvenc elkészítési módom, ami a sárgabarackot illeti. 25 perc alatt elkészül, ráadásul 3-4 napig simán eláll a hűtőben, úgyhogy akár nagyobb kiszerelésben is előre elkészíthető. Tavaly a levendulás-fehércsokoládés fagylalttal futott, idén eddig joghurtfagylalttal és joghurthabbal. Vanília helyett kardamommal is nagyon szép.

Sült sárgabarack (4-8 adag)
Hozzávalók:

10 szem érett, de nem túl puha sárgabarack
fél vaníliarúd
10dkg cukor
1,5dl víz
2ek citromlé

A sütőt előmelegítjük 170C-ra.
A sárgabarackokat (héjastul) elfelezzük, kimagozzuk. A cukrot és a vizet kis lábasban összeforraljuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magját és a citromlevet. Néhány percig erős lángon főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Egy hőálló tálba öntjük a szirupot, a sárgabarackokat vágott felükkel lefelé belehelyezzük. 10 percig sütjük. A barackokat megfordítjuk, meglocsoljuk a sziruppal és így is 10 percet sütjük. (Figyeljünk a sütési időre, a barack puhuljon meg, de tartsa meg formáját, ez az érettségi fokától is függ). Lehűtjük, szobahőmérsékleten, vagy hidegen tálaljuk fagyi mellé. Hűtőben 3-4 napig eláll.

Címkék:


 

 

6 hozzászólás:

Blogger Aniko szerint...

Sajnàlom hogy nincs màr meg a sàrgabarack fàm, voltak idok mikor a rengeteg gyumolccsel nem tudtam mit kezdeni.
Finom lehet igy a barack!

11:03 du.  
Blogger Izabella szerint...

Végre valami egyszerű és nagyszerű desszert! :-)

2:07 du.  
Anonymous Névtelen szerint...

kérek én olyat most
joghurtfagyival
küldheted fénypostával ;)

Sára

8:06 du.  
Anonymous Ginger szerint...

Ez a recepted nagy favoritom. :)

12:18 du.  
Anonymous Lilla szerint...

Pont tegnap próbáltuk ki a fehércsokis-levendulás fagyit, és valami isteni!!! legközelebb barackot is mellékelünk hozzá :)

9:14 de.  
Anonymous Névtelen szerint...

Szuper recept! Az egész család odáig volt érte! :)

7:17 du.  

Neked is van véleményed?

<< Főoldal