szombat, június 30, 2012

Három nyári szuperkence (sárgarépa, sóska, fehérbab)




Mindhárom kence/saláta öt perc alatt elkészül, és erre a trópusi időjárásra tökéletes. Előre is elkészíthető, lehet kínálni magában, vagy grillpartin húsok, grillezett zöldségek, vagy csak friss kenyér mellé.

1.Reszelt sárgarépa + joghurt + felkockázott aszalt sárgabarack + pirított szezámmag + friss menta

2. Fehérbab + joghurt +tahini + citromlé + friss zöldfűszerek (petrezselyem, tárkony, kapor, stb.) + szumák

3. Friss, nyers sóska + joghurt +pici curry + pici magos mustár + pici méz + citromlé + fekete hagymamag

Joghurtból ideális esetben török típusút érdemes használni, mert az sűrűbb és kevésbé savas, ha sima natúrt használunk, azt szűrőben csepegtessük le.